На Харківщині стартує місячник добровільної здачі зброї: подробиці

Зберігання зброї та боєприпасів, які залишили російській військові, вкрай небезпечно та незаконно

На Харківщині військовослужбовці армії РФ залишили після себе багато зброї та боєприпасів. Зберігання таких знахідок є незаконним та вкрай небезпечним. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліцію Харківської області.

У поліції повідомили, що з 1 по 30 листопада в Україні проводитиметься місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, які здадуть зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, що зберігаються незаконно, будуть звільнені від кримінальної відповідальності.

Варто пам'ятати, що незаконне володіння та зберігання зброї згідно передбачає кримінальну відповідальність на строк до 7 років. Така норма прописана у статті 263 Кримінального кодексу України. 

Тим, хто має намір добровільно здати зброю потрібно звернутися до територіального органу Національної поліції за місцем проживання. Також можна звернутися до дільничного пункту поліції у місті чи поліцейського офіцера громади. Також можна зателефонувати за номером “102”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області піротехнічні підрозділи направляють основні зусилля на обстеження та розмінування об’єктів критичної інфраструктури, мереж водо-, газо-, тепло-, електропостачання з метою їх подальшого відновлення. Також піротехніки перевіряють безпечність приватного житлового сектору у Харківському, Богодухівському, Ізюмському та Чугуївському районах області. За минулий день спеціалісти ДСНС обстежили приблизно 3,5 км автомобільних доріг, 8 км залізничних колій та 1,5 км газопроводів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися