У Харкові арештували корпоративні права російського ТОВ

Одним із засновників підприємства є російське ТОВ, яке сплачує рахунки до бюджету країни-агресора

У Харкові відкрили кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності. Це ч. 4 ст. 111-1 КК України. За інформацією слідчих, у Новобаварському районі м. Харкова знаходиться підприємство, яке спеціалізується на виробництві промислового холодильного та вентиляційного обладнання. А серед засновників компанії є ТОВ, зареєстроване у Московській області Росії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

ТОВ отримує прибуток від діяльності в Україні, а кошти сплачує у російський бюджет,  тим самим фінансуючи повномасштабну російську збройну агресію на українській території. Також існує ризик передачі автомобілів, які перебувають на балансі підприємства, у розпорядження російських військових. 

Жовтневий районний суд міста Харкова 19 жовтня арештував корпоративні права російського ТОВ у сумі майже 12 млн гривень. Також було арештовано п’ять транспортних засобів вартістю близько 2 млн гривень. Наразі арештовані активи передають в управління АРМА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 28 вересня, було арештовано корпоративні права підприємств, засновниками яких значаться громадяни Росії. Загальна сума арештованого сягає майже 15 млн грн. Також під арешт потрапив комплекс приміщень, загальна площа яких складає понад 1000 кв. метрів.

Ідеться про декілька підприємств з різними видами діяльності,  зареєстрованих на території Харківської області. Серед видів діяльності - ведення гуртовий і роздрібної торгівлі, надання в оренду нерухомості, надання ветеринарних послуг, діяльність ресторанів тощо.  Засновниками вказаних підприємств виступають громадяни РФ.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися