На Харківщині суд арештував майно та корпоративні права громадян РФ на суму майже 15 млн грн

До АРМА передали майно та корпоративні права підприємств, засновниками яких виступають громадяни Російської Федерації

У середу, 28 вересня, було арештовано корпоративні права підприємств, засновниками яких значаться громадяни Росії. Загальна сума арештовано сягає майже 15 млн грн. Також під арешт потрапив комплекс приміщень, загальна площа яких складає понад 1000 кв. метрів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Зазначається, що йдеться про декілька підприємств з різними видами діяльності,  зареєстрованих на території Харківської області. Серед видів діяльності - ведення оптової і роздрібної торгівлі, надання в оренду нерухомості, надання ветеринарних послуг, діяльність ресторанів тощо. 

Засновниками вказаних підприємств виступають громадяни РФ. 

“Наразі за процесуального керівництва обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом у великих розмірах, службовими особами зазначених підприємств (ч. 2 ст. 209 КК України)”, - повідомили в прокуратурі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що суд арештував корпоративні права засновника харківського підприємства, який є громадянином Росії. За даними слідства, службові особи одного з ТОВ у Харкові співпрацюють з Російською Федерацією. Основний вид діяльності компанії - оптова торгівля. 

Один із засновників підприємства є громадянином РФ та мешкає у Москві. Його внесок до статутного капіталу складає майже 91%, що у грошовому еквіваленті дорівнює понад 1,1 млн гривень. Корпоративні права вказаного засновника арештовані.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися