У Харкові кафе змусили сплатити за землю: деталі

Орендар не сплатив у місцевий бюджет Харкова майже 300 тис. грн

Суд задовольнив позов Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова щодо стягнення з ТОВ коштів за несплату обов'язкових платежів за користування земельною ділянкою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У прокуратурі повідомили, що земельна ділянка по просп. Новобаварському у Харкові перебуває у власності Харківської міської ради. Міська рада на сесії ухвалила рішення про передачу вказаної землі в оренду підприємству для експлуатації та обслуговування кафе.

Орендар - ТОВ - з 1 січня 2020 по 31 жовтня 2021 використовував землю без отримання права власності та користування. А також ці права не були зареєстровані відповідно до ст. ст. 125, 126 Земельного кодексу України.Не сплачував орендар плату за землю в передбаченому законодавством розмірі.

Дії ТОВ спричинили недоотримання місцевим бюджетом майже 300 тис. грн.

Порушення, які вчинив орендар, стали підґрунтям для позову в суд.

Господарський суд Харківської області 31 жовтня задовольнив позовну заяву у повному обсязі. Наразі діє строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові відкрили кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності. Це ч. 4 ст. 111-1 КК України. За інформацією слідчих, у Новобаварському районі м. Харкова знаходиться підприємство, яке спеціалізується на виробництві промислового холодильного та вентиляційного обладнання. А серед засновників компанії є ТОВ, зареєстроване у Московській області Росії.

Жовтневий районний суд міста Харкова 19 жовтня арештував корпоративні права російського ТОВ у сумі майже 12 млн гривень.

https://t.me/prokuratura_kharkiv



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися