Жителі Полтавщини завдали шкоди Харківській області на сотні тисяч гривень: подробиці

У Харківській області виявили факт незаконної порубки деревини

На Харківщині слідчі повідомили про підозру двом чоловікам, які незаконно вирубували деревину. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Правопорушниками виявилися 29 та 36-річні жителі Полтавської області. Чоловіки під час воєнного стану на території Валківської територіальної громади незаконно вирубували дерева. Зловмисники своїми діями завдали державі матеріальні збитки на суму понад 194 тисячі гривень.

За вказаним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України. Стаття передбачає покарання за незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання чи збут лісу. Відповідно до статті зловмисникам загрожує покарання від 5 до 7 років позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно інформатора представників РФ. Зрадник інформував агентів російських спецслужб щодо координат об’єктів. Пізніше за отриманими координатами російські військові обстрілювали Харків. 

Слідство встановило, що 37-річний зловмисник наводив ворожий вогонь наступним чином: передавав іншим особам інформацію через заборонену в Україні соціальну мережу. У полі цікавості інформатора були адміністративні будівлі, зокрема ХОДА та інші об’єкти, розташовані в Харкові, а також дані про місця дислокації ЗСУ.  Він чинив такі дії у період з лютого по квітень поточного року. 

Також слідство з'ясували, що користувачі акаунтів, які отримували дані від харківського інформатора, належать до агентурного апарату органів розвідки спецслужб РФ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися