Харків'янин передавав РФ місця дислокації ЗСУ: йому загрожує довічне ув'язнення

Підозрюваний наводив ворожий вогонь на місця дислокації ЗСУ

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно інформатора представників РФ. Зрадник інформував агентів російських спецслужб щодо координат об’єктів. Пізніше за отриманими координатами російські військові обстрілювали Харків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що 37-річний зловмисник наводив ворожий вогонь наступним чином: передавав іншим особам інформацію через заборонену в Україні соціальну мережу. У полі цікавості інформатора були адміністративні будівлі, зокрема ХОДА та інші об’єкти, розташовані в Харкові, а також дані про місця дислокації ЗСУ.  Він чинив такі дії у період з лютого по квітень поточного року. 

Також слідство з'ясували, що користувачі акаунтів, які отримували дані від харківського інформатора, належать до агентурного апарату органів розвідки спецслужб РФ.

Також зловмисник публікував у соцмережах дописи - заперечував збройну агресію Росії проти України та схвалював дії російських  військових. 

У ході обшуку помешкання підозрюваного виявили комп’ютерну техніку, за допомогою якої він здійснював свою підривну діяльність, а також набої та гранати.

Чоловіка судитимуть за ч.ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1. ст. 263, ч. 1 ст. 263-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України. За вчинення держзради в умовах воєнного стану зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківський міський голова Ігор Терехов звернувся до правоохоронних органів з проханням збільшити кількість патрульних поліцейських на Північній Салтівці.



рик

27 жовтня 2022, 13:49

ми маньяк и предатель и любитель путина-крысы бункерной?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися