Харків'янка піде під суд за видачу рецептів: що відомо

У Харкові лікар-психіатр незаконно видавала рецепти на придбання метадону

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо лікаря-психіатра. Лікарку звинувачують у повторній незаконній видачі рецепта на право придбання наркотичних засобів (ч. 1 ст. 319, ч. 2 ст. 319 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що 35-річна харків’янка, обіймаючи посаду лікаря-психіатра декількох медичних приватних підприємств, систематично незаконно виписувала рецепти на право придбання наркотичного засобу – метадону.

Досудове розслідування виявило понад 450 епізодів незаконної видачі рецептів на території Київського району Харкова. За один незаконний рецепт лікарка отримувала 300 грн. 

Відповідно до чинного законодавства максимальне покарання передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що мешканець Харківщини публікував оголошення про "збір грошей на ЗСУ", після чого всі гроші йшли йому в кишеню.

29-річний молодик піде під суд за те, що ошукував українців. Чоловік вирішив заробити на "благодійності", видаючи себе за волонтера. Лозівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно зловмисника за фактом шахрайства, вчиненого повторно (ч.ч. 1, 2 ст. 190 КК України). Повідомляється, що мешканець смт Панютине Лозівського району під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну публікував в інтернеті фейкові оголошення, що збирає гроші на потреби українських військовослужбовців, і закликав людей донатити йому.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися