Збирав «на ЗСУ» собі в карман: на Харківщині судитимуть псевдоволонтера

Чоловік встиг зібрати суму більше 50 тисяч гривень.

Мешканець Харківщини публікував оголошення про "збір грошей на ЗСУ", після чого всі гроші йшли йому в карман. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

29-річний молодик піде під суд за те, що ошукував українців. Чоловік вирішив заробити на "благодійності", видаючи себе за волонтера. Лозівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно зловмисника за фактом шахрайства, вчиненого повторно (ч.ч. 1, 2 ст. 190 КК України).

Повідомляється, що мешканець смт Панютине Лозівського району під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну публікував в інтернеті фейкові оголошення, що збирає гроші на потреби українських військовослужбовців, і закликав людей донатити йому.

Гроші, які йому перераховували, псевдоволонтер клав собі в кишеню. Усього він встиг ошукати 35 осіб на загальну суму понад 50 тис. грн.

Тепер за свої дії чоловіку доведеться відповідати у Лозівському міськрайонному суді Харківської області.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Наших видно здалеку: харків’яни відзначилися на парковці у Польщі. На українця чекає штраф.

Не секрет, що у Харкові можна побачити "майстрів" паркування на тротуарах, дитячих майданчиках та інших місцях, не призначених для паркування. Принаймні, це було до війни. Зараз такі "кадри" дивують іноземців, але не довго.

Фото авто з харківськими номерами, що припарковане на тротуарі, під знаком з надписом "Koniec" в польському місті, опублікував телеграм-канал "ХХ".

Якщо в перші тижні, коли почалася повномасштабна війна в Україні, до переселенців за кордоном ставилися більш лояльно і поліція могла "закрити очі" на якісь незначні порушення правил дорожнього руху, то зараз на дев’ятий місяць війни українців, як і інших порушників, притягують до відповідальності.

Штраф за неправильне паркування в Польші становить від 100 до 500 злотих, крім того, авто можуть евакуювати на штраф-стоянку чи заблокувати колесо.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися