На Харківщині власнику АЗС повідомили про підозру: що відомо

Власник АЗС безоплатно надавав пальне окупантам

На Харківщині виявили чергового пособника російських загарбників. Ним виявився 43-річний власник АЗС у Куп’янську. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Чоловік з кінця квітня добровільно та безоплатно поставляв паливо російським окупантам, щоб ті могли заправляти військову техніку. Саме з цієї техніки окупанти кожного дня обстрілювали Харківщину та вбивали мирне населення області.

Також зловмисник наказав своїм підлеглим безоплатно заправляти службові авто окупантів. За співпрацю військові РФ видали пособнику “патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферу обслуживания населения”, специфікація: “розничная торговля топливом”.  

Зловмиснику було заочно повідомлено про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області виявили колаборанта, який під час тимчасової окупації співпрацював з ворогом та погодився обійняти посаду ”завідувача сектору ЖКГ”.

Зловмиснику повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).  У ході досудового розслідування було встановлено, що житель смт Савинці на Ізюмщині на початку червня погодився співпрацювати з окупантами. Він пристав на пропозицію загарбників та зголосився працювати на посаді “завідувача сектору житлово-комунального господарства”.

Колаборант наприкінці червня навіть встиг укласти договір з “головою” окупаційної адміністрації м. Балаклія, тим самим юридично “оформив” трудові відносини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися