Працював “завідувачем сектору ЖКГ” під час окупації: на Харківщині виявили колаборанта

Житель селища на Харківщині навіть юридично "оформив" трудові відносини з окупантами

У Харківській області виявили колаборанта, який під час тимчасової окупації співпрацював з ворогом та погодився обійняти посаду ”завідувача сектору ЖКГ”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури

Зловмиснику повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

У ході досудового розслідування було встановлено, що житель смт Савинці на Ізюмщині на початку червня погодився співпрацювати з окупантами. Він пристав на пропозицію загарбників та зголосився працювати на посаді “завідувача сектору житлово-комунального господарства”.

Колаборант наприкінці червня навіть встиг укласти договір з “головою” окупаційної адміністрації м. Балаклія, тим самим юридично “оформив” трудові відносини.

Щоб догодити окупантам, колаборант організовував та проводив наради з колективом, давав вказівки працівникам щодо виконання робіт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 30-річний мешканець села Гороховатка, що на Харківщині, під час окупації населеного пункту російськими військовими, почав співпрацювати з загарбниками, за що піде під суд.

Під час окупації Ізюмщини, місцевий мешканець обрав для себе шлях співпраці з ворогами. Так, чоловік надавав російським військовослужбовцям відомості про особливості села для забезпечення орієнтування та злагодженості дій російської армії на місцевості. Щоб окупанти почували себе безтурботно, підозрюваний систематично привозив їм харчові продукти.

Чоловік також передавав інформацію про будинки заможних місцевих мешканців для їх подальшого пограбування військовослужбовцями РФ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися