На Харківщині повідомили про підозру працівниці податкової: деталі

Жінка працювала в незаконній податковій службі, створеній окупаційною владою

Прокурори Харківщині заочно повідомили про підозру головній державній інспекторці Куп’янського відділу податків та зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС в Харківській області. Жінку підозрюють у  держзраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що після окупації російськими військами Куп’янська працівниця податкової погодилася працювати у незаконному органі, створеному окупантами. 

Відомо, що у травні підозрювана пройшла співбесіду, їй запропонували обійняти посаду “главного специалиста отдела регистрации и приемки отчетности” в окупаційному органі — “Налоговой службе Харьковской области”. 

Пособниця загарбників ставила на податковий облік підприємців, а також видавала патенти на ведення підприємницької діяльності.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині виявили чергового пособника російських загарбників. Ним виявився 43-річний власник АЗС у Куп’янську.

Чоловік з кінця квітня добровільно та безоплатно поставляв паливо російським окупантам, щоб ті могли заправляти військову техніку. Саме з цієї техніки окупанти кожного дня обстрілювали Харківщину та вбивали мирне населення області. Також зловмисник наказав своїм підлеглим безоплатно заправляти службові авто окупантів. За співпрацю військові РФ видали пособнику “патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферу обслуживания населения”, специфікація: “розничная торговля топливом”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися