Харківській громаді завдали збитків у розмірі понад 800 тис. грн: деталі

Комунальне майно зареєстрували на фізичну особу з порушенням закону

Слідство встановило, що  у квітні 2016 року до державної реєстраторки звернулась жінка. Клієнтка хотіла провести державну реєстрацію нежитлового приміщення, розташоване по вул. Мироносицькій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Приміщення перебувало у власності територіальної громади м. Харкова. Загальна площа нерухомого майна становить майже 200 кв. м, а його вартість — понад 800 тис. грн.

При цьому у жінки не було відповідних правовстановлюючих документів. Також вона не мала рішення уповноваженого органу щодо передачі об’єкта комунальної власності у приватну власність.

Державна реєстраторка зареєструвала в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно право власності на приміщення за жінкою з метою одержання неправомірної вигоди. При цьому реєстрацію вона провела з порушенням вимоги законодавства.

Немишлянська окружна прокуратура м. Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно державної реєстраторки. Підозрюваній інкримінують зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).  

Відповідно до статті за правопорушення передбачене покарання вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до однієї 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що суд задовольнив позов Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова щодо стягнення з ТОВ коштів за несплату обов'язкових платежів за користування земельною ділянкою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися