Побутова сварка призвела до летального наслідку: як покарали винуватця

Від побоїв, отриманих під час сварки, жінка померла у лікарні

Суд визнав винним харків'янина у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть потерпілої (ч. 2 ст. 121 КК України). Його покарали позбавленням волі на 7 років 6 місяців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У суді прокурори довели, що в листопаді 2021 року між неодноразово судимим  41-річним чоловіком і його співмешканкою виникла побутова сварка. Під час з'ясування стосунків він двічі вдарив потерпілу в голову. А коли жінка впала на підлогу і знепритомніла, вдарив її ще два удари в грудну клітину.

Потерпіла близько місяця перебувала у лікарні, але медикам не вдалось врятувати її життя. У грудні 2021 року жінка померла у лікарні.

У суді обвинувачений визнав вину. Обвинувальний вирок у справі Ленінський районний суд м. Полтави виніс 11 листопада 2022 року. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині поліція затримала зловмисників, які вчинили розбійний напад на літнього чоловіка. Нападники вночі перелізли через паркан домоволодіння літнього чоловіка та увірвалися в його будинок з метою наживи. Нападники тривалий час били пенсіонера та зламали йому ребра, вимагаючи гроші. Щоб не йти з будинку з порожніми руками, зловмисники “прихопили” близько 30 літрів олії.

87-річний мешканець села Старовірівка повідомив поліцію про напад 10 листопада. В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особи зловмисників. Ними виявилися 40 та 36-річний жителі села Забарине. За вчинення розбою під час воєнного стану зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися