Лине шквал: яку погоду очікувати харків'янам 10 квітня

Очікується мінлива хмарність

Завтра, 10 квітня, у Харкові та області очікується мінлива хмарність; вночі без опадів, вдень короткочасний дощ, гроза. Про це інформує Харківський Гідрометцентр.

Вітер буде південно - західний, 7 - 12 м / с, вдень місцями шквали, 15 - 20 м / с. Температура вночі 2 - 7 ° тепла, на поверхні грунту заморозки 0 - 5 °; вдень 13 - 18 ° тепла, місцями 20 - 25 °. По місту: температура повітря вночі 3 - 5 ° тепла, на поверхні грунту заморозки 0 - 5 °; вдень 16 - 18°.

За даними порталу "Синоптик", у п'ятницю, 10 квітня, починаючи з самого ранку й до пізнього вечора, небо у Харкові буде вкрите хмарами. Дрібний дощ, який розпочнеться у другій половині дня, посилиться до вечора.

picture

Народний прогноз погоди

У цей день церква вшановує пам'ять святого преподобного мученика Євстратія Печерського і преподобного Іларіона Нового. У минулі часи у цей день, якщо закінчувалися заморозки, виганяли худобу на пасовисько. В залежності від температури повітря з цього дня вилітають джмелі і комарі. Наші пращури продовжували спостерігати за птахами і складати по ним прогноз погоди: якщо птахи вили гнізда на сонячній стороні, очікувалось холодне літо, якщо на тіньовій стороні, то літо обіцяло бути теплим.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що 10 квітня в центрі Харкова перекриють вулицю.



Джерело: http://kharkiv.meteo.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися