У бюджет Харкова мають повернути понад 6 млн грн: що відомо

ТОВ у Харкові використовувало земельну ділянку без відповідних дозвільних документів та не сплачувало орендну плату

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Слобідської окружної прокуратури м. Харкова. Позов стосувався стягнення з ТОВ орендної плати. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Раніше прокуратура виявила порушення під час використання земельної ділянки. Не були оформлені належним чином права на цю земельну ділянку, що і стало причиною звернення до суду. 

Виявили, що по проспекту Героїв Харкова знаходиться нежитлова будівля, право власності на яку зареєстровано за ТОВ. При цьому земельну ділянку площею близько 0,5 га ТОВ використовувало без відповідного договору оренди. Такі дії порушують норми чинного законодавства.

Через несплату орендної плати за користування землею бюджет Харкова отримав збитки на понад 6,3 млн грн. 

Господарський суд Харківської області задовольнив позов окружної прокуратури у повному обсязі. Наразі діє строк на апеляційне оскарження. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що суд задовольнив позов Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова щодо стягнення з ТОВ коштів за несплату обов'язкових платежів за користування земельною ділянкою. 

У прокуратурі повідомили, що земельна ділянка по просп. Новобаварському у Харкові перебуває у власності Харківської міської ради. Міська рада на сесії ухвалила рішення про передачу вказаної землі в оренду підприємству для експлуатації та обслуговування кафе. Орендар - ТОВ - з 1 січня 2020 по 31 жовтня 2021 використовував землю без отримання права власності та користування. А також ці права не були зареєстровані відповідно до ст. ст. 125, 126 Земельного кодексу України.Не сплачував орендар плату за землю в передбаченому законодавством розмірі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися