З приходом холодів почастішали трагічні випадки: причини

У ДСНС Харківської області нагадали про правила безпеки при використанні пічного опалення

Через зниження температури повітря та відключення електроенергії мешканці приватних будинків все частіше використовують для обігріву печі. При цьому порушення правил безпеки призводить до пожеж. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.

У ДСНС відмітили, що почастішали трагічні випадки через неправильне користування пічним опаленням. Приміром за 7 грудня в Україні трапилося 199 пожеж, з них 118 — у житловому секторі. Загинуло 10 людей, постраждало — 4. 

У ДСНС закликали громадян неухильно дотримуватися правил експлуатації пічного опалення. Щоб убезпечити себе та житло від пожежі, потрібно:

  • не допускати перегріву печей. Варто ретельно слідкувати, щоб в стінах печей і димарів не було тріщин,

  • очищати димоходи протягом опалювального періоду,  

  • прибити металевий лист розміром 50х70 см на підлозі з горючих матеріалів перед топковими дверцятами,

  • не користуватися для розпалу печей легкозаймистими рідинами,

  • не залишати прилади, що топляться, без нагляду.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що аварійні та планові відключення світла, а також зниження температури повітря змушує громадян використовувати різні газові прилади. У хід йдуть як звичайні газові плити, так і різноманітні портативні та туристичні пальники. Міністерство енергетики України нагадало правила використання різних газових приладів. У компанії також зазначили, що споживачі повинні повідомляти підприємство газового господарства при виїзді з квартири на термін понад місяць.



Джерело: https://t.me/DSNS_Kharkiv
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися