Суд скасував результати тендеру на ремонт ліцею у Харківській області: що відомо

Очікувана вартість публічної закупівлі становила майже 14 млн грн

Суд задовольнив позовну заяву в інтересах держави до відділу освіти Вовчанської міської ради та ТОВ про визнання недійсним рішення тендерного комітету щодо визначення переможця за результатами проведення закупівлі та договору. Позовну заяву направив керівник Чугуївської окружної прокуратури Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Відомо, що у 2021 році відділ освіти Вовчанської міської ради та ТОВ уклали договір про виконання робіт - йшлося про ремонт ліцею у м. Вовчанськ. Очікувана вартість публічної закупівлі становила майже 14 млн грн.

Пізніше виявили порушення вимог законодавства про публічні закупівлі у частині відповідності вимог тендерної документації вимогам закону України “Про публічні закупівлі”.

Так, у тендерній документації вказана вимога щодо у складі тендерної пропозиції учасник має надати: 

- дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, що є чинним на дату розкриття тендерних пропозицій;

- чи оригінал або копію Декларації відповідності матеріально-технічної бази учасника вимогам законодавства з питань охорони праці під час виконання таких робіт підвищеної небезпеки. Вказані документи ТОВ не надало.

У прокуратурі зазначили, що замовник безпідставно прийняв тендерну пропозицію ТОВ. Це призвело до укладення договору за наявності ризику несвоєчасного, неякісного чи неповного виконання робіт.

На початку 2022 року згідно з договором за виконані роботи товариству перерахували майже 10,5 млн гривень. 

6 грудня Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокуратури. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що СБУ затримала у Харківській області “посадовця”, який працював в окупаційній адміністрації Балаклії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися