В одній з громад Харківської області затримали “посадовця”

Після звільнення Балаклії від окупантів “посадовець” намагався “загубитися” серед жителів району

СБУ затримала у Харківській області “посадовця”, який працював в окупаційній адміністрації Балаклії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради.

Відомо, що під час окупації міста чоловік добровільно погодився працювати в тимчасовій окупаційній адміністрації. Російські загарбники призначили його “помічником начальника  управління тимчасової цивільної адміністрації м. Балаклія”.

На своїй новій посаді колаборант допомагав провести “перереєстрацію” роботи місцевого бізнесу на користь країни-загарбника. Він організовував та проводив колективні “збори” підприємців. На зустрічах пропонував організовувати свою господарську діяльність під потреби Росії та сплачувати “податки” до бюджету ворога.

“Посадовець” також вирішував, які товари та послуги можна реалізовувати на території міста та давав відповідні вказівки. У разі незгоди він карав підприємців забороною реалізації окремих товарів і послуг.

У міськраді повідомили, що місцевий житель на початку травня почав працювати з окупантами. Він навіть уклав з керівництвом окупаційного органу відповідний “трудовой договор”.

Після звільнення міста від окупантів “посадовець” намагався “загубитися” серед жителів району, однак працівники СБУ його викрили та затримали.

Зловмиснику оголосили про підозру  за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо арешту колаборанта. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині депутатці Куп’янської міської ради (є депутаткою з 25 жовтня 2020 року) повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися