У Харкові чоловік бив продавчинь та грабував магазини – суд виніс вирок

Усі інциденти сталися на Салтівці у Харкові.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Салтівської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винним 31-річного чоловіка у розбої, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України). Йому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської прокуратури.

Прокурори у суді довели, що наприкінці жовтня цього року ніде непрацюючий харків‘янин, перебуваючи у Салтівському районі м. Харкова, зайшов до одного з продуктових магазинів. Розуміючи, що нікого, крім продавчині немає, він перестрибнув через прилавок та почав погрожувати їй металевим прутом. Чоловік наказав жінці віддати всі гроші з каси. Зловмисник вихопив у продавчині гроші, вдарив її металевим прутом по пальцях рук та втік.

Через декілька днів чоловік зайшов до іншого магазина у цьому ж районі, вдарив касирку дерев’яною палкою, забрав гроші та зник з місця злочину. Проте уникнути кримінальної відповідальності йому не вдалось — правоохоронці викрили та затримали чоловіка.

Зловмисник повністю визнав свою вину та щиро розкаявся.

28 грудня суддя Московського районного суду м. Харкова виніс обвинувальний вирок чоловіку. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові та області визначилися з комендантською годиною на Новий Рік

Очільник поліції області повідомив, які правила діятимуть у новорічну ніч.

Дія комендантської години на Харківщині у ніч з 31 грудня на 1 січня збережеться як у звичайні дні і триватиме з 23:00 до 5:00 години. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника ГУ НП в Харківській області Володимира Тимошка.

Очільник поліцейського главку нагадав, що вимоги комендантської години діятимуть незалежно від того, святковий чи будній день.

"Перебувати на вулиці та в інших громадських місцях в цей період заборонено, - зазначив Володимир Тимошко. - Поліцейські ретельно перевірятимуть порушників комендантської години, їх документи, доставлятимуть до підрозділів поліції для встановлення особи".

Виходити під час комендантської години можна тільки у разі отримання сигналу про повітряну тривогу, аби дістатися найближчого укриття. При цьому обов’язково мати з собою документ, який посвідчує особу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися