Скільки фактів мародерства та крадіжок виявили у Харкові та області з початку війни

У Харківській області у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України було затримано 584 особи

З 24 лютого органи досудового розслідування та дізнання ГУНП в Харківській області розпочали 19638 кримінальних проваджень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України було затримано 584 особи, у тому числі:

  • 375 - за фактами мародерства, а також крадіжки, грабежі, розбої, вимагання, скоєні в умовах воєнного стану;

  • 87 – за вбивство;

  • 30 – за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами;

  • 28 – за умисне тяжке тілесне ушкодження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у поліції Харківської області відзвітували про діяльність від початку повномасштабної російської агресії. За вказаний період слідчі розпочали 7141 кримінальне провадження щодо злочинів, пов’язаних зі збройним конфліктом.

Щодо фактів колабораційної діяльності про підозру повідомлено 195 громадянам України. За фактами вчинення воєнних злочинів повідомили про підозру 16 військовослужбовцям РФ. До органів СБУ за підслідністю передали 6720 кримінальних проваджень. У провадженні поліції на сьогодні перебуває 309 кримінальних проваджень щодо колабораційної діяльності та 455 проваджень за фактами обстрілів м. Харкова та інших населених пунктів Харківської області. З 07 вересня органи досудового розслідування та дізнання ГУНП в Харківській області на звільнених територіях розпочали 380 кримінальних проваджень. У рамках проваджень повідомлено про підозру 117 особам, до суду направлено 54 справи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися