Які злочини, пов'язані з агресією РФ, зафіксували на Харківщині

Від початку повномасштабної російської військової агресії про підозру в колабораційній діяльності повідомлено 195 громадянам України

У поліції Харківської області відзвітували про діяльність від початку повномасштабної російської агресії, повідомляють "Коментарі. Харків". 

За вказаний період слідчі розпочали 7141 кримінальне провадження щодо злочинів, пов’язаних зі збройним конфліктом. Серед них:

  • 6804 – за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального  кодексу України,

  • 539 – за ст. 111-1 (колабораційна діяльність),

  • 208 – за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України),

  • 58 – за ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників)

  • 39 – за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору).

Щодо фактів колабораційної діяльності про підозру повідомлено 195 громадянам України. За фактами вчинення воєнних злочинів повідомили про підозру 16 військовослужбовцям РФ.

До органів СБУ за підслідністю передали 6720 кримінальних проваджень.

У провадженні поліції на сьогодні перебуває 309 кримінальних проваджень щодо колабораційної діяльності та 455 проваджень за фактами обстрілів м. Харкова та інших населених пунктів Харківської області.

З 07 вересня органи досудового розслідування та дізнання ГУНП в Харківській області на звільнених територіях розпочали 380 кримінальних проваджень. У рамках проваджень повідомлено про підозру 117 особам, до суду направлено 54 справи. Йдеться про обвинувачення у державній зраді, колабораційній діяльності, пособництво державі-агресору, участь у незаконних збройних формуваннях.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що виявили правоохоронці на деокупованих територіях Харківської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися