Поліція з’ясовує обставини загоряння сухостою під Харковом

Населенню нагадали, що Верховна Рада підвищила штраф за підпал сухої трави у 18 разів

Слідчі Харківщини відкрили два кримінальні провадження за фактом займання об’єктів рослинного світу у Зміївському районі. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділ комунікації поліції Харківської області

Йдеться про пожежі, які сталися у селах Жаданівка та Костянтівка. Так, повідомляється, що у Жаданівці пожежа сталася 30 березня. Вигоріло близько 900 квадратних метрів насаджень на території села та садового товариства "Зоря".

В Костянтівці 3 квітня біля ставків горів очерет, трава та листя. Про займання повідомив громадянин, який робив плановий об’їзд мисливських угідь.

Наразі правоохоронці встановлюють причину пожеж та причетних до цього осіб. У поліції відкрили кримінальні провадження за фактом знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу (ч. 1 ст. 245 КК України). Такі дії караються штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

В поліції також нагадали, що у понеділок, 13 квітня, Верховна Рада України прийняла законопроект, який суттєво підвищує розміри штрафів та посилює відповідальність за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що під Харковом через палаючу траву люди ледь не залишилися без житла. Горів сухостій на відкритій території біля житлового будинку в Новому Мерчику. Вогонь стрімко поширювався та міг будь якої миті перекинутися на житловий будинок. Вогонь гасили кілька годин.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися