Конфлікт неповнолітніх у Харкові: кого покарали

Правоохоронці провели з неповнолітньою та її батьками профілактичну бесіду щодо недопущення подібних випадків у майбутньому

Правоохоронці притягнули до адміністративної відповідальності батьків неповнолітньої дівчини, яка побила знайому в центрі Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції повідомили, що у грудні в соціальних мережах виявили відео конфлікту неповнолітніх. Працівники сектору ювенальної превенції Харківського районного управління поліції № 3  встановили особу дівчини, причетну до конфлікту.

Правоохоронці встановили, що 13-річна дівчина проживає в одному з населених пунктів Харківського району. Вона розповіла, що іноді відвідує Харків, щоб погуляти. У той день у неї трапився конфлікт з приятелькою.

Ювенальні поліцейські провели з неповнолітньою та її батьками профілактичну бесіду щодо недопущення подібних випадків у майбутньому.

Правоохоронці склали адміністративний  протокол за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. У статті передбачене покарання у вигляді попередження або штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн). Якщо особа повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення вчинить правопорушення, то доведеться сплатити штраф у розмірі від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 5100 грн). 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що перед настанням холодів спеціалісти служб у справах дітей та працівники ДСНС обстежують умови проживання деяких сімей



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися