У Харкові оштрафували мережу ломбардів: що відомо

Мережу ломбардів оштрафували на 20 349 грн

Мережа ломбардів сплатить штраф за порушення законодавства “Про рекламу” - суд задовольнив відповідний позов. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. 

Головне управління 2 листопада 2022 року звернулося до Івано-Франківського окружного адміністративного суду з позовом до мережі ломбардів. У позові йшлося про стягнення з відповідача штраф за порушення Закону “Про рекламу” в розмірі 20 349 грн до державного бюджету України.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд 30 грудня 2022 року задовольнив позовні вимоги  у повному обсязі.

Під час розгляду справи було з’ясували, що Харківська міська рада подала інформацію про невиконання вимоги усунути порушення у визначений строк згідно з рішенням про демонтаж спеціальних конструкцій. За інформацією міськради фахівці Держпродспоживслужби встановили факт розміщення зовнішньої реклами без наявності дозволу. Ломбард не надав відповідних документів та пояснень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові під час перевірки цін на паливо уповноважена особа АЗС не надала необхідні документи. Також не було надано інформацію про кількість реалізованої продукції. За порушення вимог до АЗС застосували адміністративно-господарські санкції у вигляді штрафу в розмірі 34 000 грн. АЗС не сплатила штраф у добровільному порядку, тому справу передали до суду. Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов у повному обсязі.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися