Спалив і закопав тіло: харків'янин збив на смерть жінку

Через кілька днів чоловік з'явився до поліції з повинною

Водій з Харківської області збив 59-річну жінку, а потім вивіз тіло в Донецьку область, де спалив і закопав його. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції в Харківській області.

За даними правоохоронців, 12 квітня до поліції звернувся житель Лозівського району з повідомленням про зникнення дружини. За словами заявника, дружина на кілька хвилин вийшла з дому і зникла безвісті.

Відомості про подію слідчі районної поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з додатковою позначкою "зникнення безвісті".

На наступний день в районі вулиці Молодіжна в селі Домаха міста Лозова слідчі виявили на дорозі сліди, характерні для ДТП. Працівники слідчо-оперативної групи зафіксували на асфальтовій поверхні дороги сліди гальмування, фрагменти битого скла, дзеркала і жіночих черевиків. Заявник дізнався в ньому взуття своєї зниклої дружини.

picture

"В той же день до Лозівського відділу поліції звернувся з явкою з повинною 31-річний громадянин, мешканець села Катеринівка Лозівського району. Він заявив, що 12 квітня близько 15:00 прямував на автомобілі "ВАЗ Калина" через село Домаха міста Лозова в напрямку 4 мікрорайону. На вулиці Молодіжній він не помітив жінку, яка рухалася по узбіччю в попутному з ним напрямку, і наїхав на неї. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпіла померла на місці. Щоб приховати факт ДТП, чоловік затягнув тіло збитої жінки в свій автомобіль і вивіз на територію Донецької області, де підпалив і закопав. Зловмисник залишив свій автомобіль на території Донецької області і повернувся додому", - розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Харківській області Олександр Умников.

picture

Факт цієї події слідчі кваліфікували за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. В даний час з громадянином працюють слідчі. Йому оголошено про підозру у вчиненні даного кримінального злочину. Згідно санкції статті чоловікові загрожує тюремне ув'язнення на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Автомобіль вилучено для проведення слідчих дій. Поліцейські перевіряють обставини підпалу і поховання тіла потерпілої на території Донецької області. Всі обставини злочину встановлюються.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в центрі Харкова загорівся житловий будинок.



Джерело: https://hk.npu.gov.ua/ru/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися