Рятувальники попередили жителів Харкова та області про небезпеку: що відомо

У ДСНС зазначили, що не варто виходити на кригу під час плюсових температур

З початку зими на водоймах Харківської області загинули восьмеро людей, серед них — дитина. Четверо загиблих — рибалки. Про це розповів речник надзвичайників області Євген Василенко, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Суспільне Харків”. У ДСНС попередили, під час зміни температури  зростає небезпека провалитися на водоймі. Євген Власенко зауважив, що треба дотримуватися правилам безпеки та мати засоби для самопорятунку. Не варто виходити на кригу під час плюсових температур.

У ДСНС розповіли, як допомогти людині, яка провалилася під лід. Для цього потрібно викликати рятувальників. А якщо людина впевнена у своїх силах, то може почати порятунок самостійно, до прибуття фахівців. 

Під час порятунку людини заборонено: 

  • йти по кризі до потерпілого. Краще повзти - це дозволить збільшити площу і зменшити ризик, що крига трісне;

  • наближатися ближче ніж на 3-5 метри;

  • давати потопаючому руку. Варто скористатися дошкою, ременем, шарфом, гілкою, мотузкою тощо. 

Подавши постраждалому підручний засіб порятунку, його потрібно витягнути на лід і повзти з небезпечної зони. 

На березі потерпілому потрібно якнайшвидше потрапити у тепле приміщення, переодягнутися в сухий одяг. Людину мають оглянути медики.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків'янам розповіли, що потрібно робити, щоб не замерзнути на вулиці в мороз. У міській раді навели декілька порад. Щоб не замерзнути, потрібно: дихати носом, вживати правильні напої, використовувати багатошаровий одяг, відмовитися від прикрас.




Джерело: https://t.me/DSNS_Kharkiv
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися