У Харкові судитимуть чоловіків за організацію незаконної схеми заробітку: що відомо (ФОТО)

Продукцію “бізнесмени” зберігали та виготовляли у складських приміщеннях на території м. Харкова та Харківської області

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо трьох чоловіків. Їм інкримінують незаконне зберігання, транспортування з метою збуту та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв, спирту етилового, незаконне виготовлення алкогольних напоїв, вчинених у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 204 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що у квітні 2021 року батько, син та їхній спільний знайомий організували незаконну схему заробітку. Вони закуповували незаконно виготовлений етиловий спирт. Частину спирту вони реалізовували гуртовим покупцям, а з іншої виготовляли алкогольні напої під виглядом відомих українських та іноземних товаровиробників. “Елітний” алкоголь також продавали. 

Продукцію “бізнесмени” зберігали та виготовляли у складських приміщеннях на території м. Харкова та Харківської області.

Правоохоронці на початку червня 2022 року провели обшуки. Представники поліції виявили та вилучили майже 5 тис. літрів спирту, понад 22 тис. пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку, обладнання та сировину для виготовлення спирту, балони та фільтри, цукрові ароматизатори тощо на загальну суму понад 4 млн гривень.

Справу розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Окружна прокуратура через суд вимагає від підприємства повернути Харківській міській раді земельну ділянку вартістю майже 220 млн грн.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися