У Харківській області облаштують спеціальні пости: що відомо

Головну загрозу під час Водохрещення становить велике скупчення людей та масове купання у крижаній воді

У Харківській області під час Водохреща облаштують 36 рятувальних постів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.

Напередодні Водохрещі у Харківській області обговорювались питання щодо безпеки під час занурень на свято, зимової риболовлі та мінної небезпеки водойм на деокупованих територіях регіону. Про це повідомив начальник відділу техногенної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Харківській області Олександр Губар під час брифінгу.

За його словами, у місцях проведення урочистого освячення води у Харківській області організують 36 спеціальних рятувальних постів, на яких чергуватимуть співробітники ДСНС.  Олександр Губар зауважив, що головну загрозу під час Водохрещення становить велике скупчення людей та масове купання у крижаній воді. Він наголосив, що це особливо небезпечно при нестійкій погоді та відсутності морозів. За таких обставин крига втрачає міцність.

“Головне управління ДСНС України у Харківській області нагадує: нехтування правилами поведінки на річках, озерах та інших водних об’єктах у зимовий час, може призвести до трагедії”, - зазначив Олександр Губарь.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з початку зими на водоймах Харківської області загинули восьмеро людей, серед них — дитина. Четверо загиблих — рибалки. У ДСНС попередили, під час зміни температури  зростає небезпека провалитися на водоймі. Треба дотримуватися правилам безпеки та мати засоби для самопорятунку. Не варто виходити на кригу під час плюсових температур.




Джерело: https://t.me/DSNS_Kharkiv
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися