Завдав збитків на суму майже 540 тис. грн: що загрожує браконьєру

Для вилову риби чоловік використовував човен та чотири ліскові сітки, які є забороненими знаряддями лову

У Харківській області виявили чоловіка, який займався незаконним виловом риби, чим завдав шкоди на суму майже 540 тис. грн. Чоловіка судитимуть за браконьєрство. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Первомайський відділ Лозівської окружної прокуратури Харківської області затвердив та направив до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка. Йому інкримінують незаконне заняття рибним промислом (ч. 1 ст. 249 КК України). Відповідно до вказаної статті порушення закону карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 - 51000 грн) або обмеженням волі на строк до трьох років.

Слідство встановило, що у жовтні 2022 року обвинувачений незаконно виловлював рибу з водойми, яка знаходиться у межах Картамиського старостинського округу Олексіївської сільської ради Лозівського району. Зловмисник, не маючи законного дозволу, виловив карасів, коропів, окунів, чим завдав шкоди на суму майже 540 тис. грн. Для вилову риби чоловік використовував човен та чотири ліскові сітки, які є забороненими знаряддями лову.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Окружна прокуратура через суд вимагає від підприємства повернути Харківській міській раді земельну ділянку вартістю майже 220 млн грн. Керівник Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова подав до суду позовну заяву в інтересах держави до ТОВ. Прокуратура пропонує у судовому порядку розірвати договір оренди землі та повернути місту земельну ділянку вартістю близько 220 млн гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися