У Харкові порушують норми закону “Про рекламу”: як карають порушників

Суд 12 січня 2023 року задовольнив позов про стягнення з суб’єкта господарювання штрафних санкцій у повному обсязі

У Харкові виявили зовнішню рекламу, оформлену з порушеннями. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

У службі розповіли, що щит на фасаді з інформаційним полем: Smile Design… (за адресою: вул. Гоголя, 5 у Харкові) містив ознаки порушення абз. 5 ч. 4 ст. 21 Закону України "Про рекламу". Був відсутній текст попередження “Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я”. Це текст має займати не менше 15 відсотків площі всієї реклами.

Також у суді було доведено, що суб’єкт господарювання у зв’язку з цим не надав документи посадовим особам Головного управління в порушення ч. 6 ст. 27 Закону України “Про рекламу”.

Харківський окружний адміністративний суд 12 січня 2023 року задовольнив позов Держпродспоживслужби про стягнення з суб’єкта господарювання штрафних санкцій у повному обсязі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові Держпродспоживслужба у судовому порядку довела порушення закону. Відділ правового забезпечення головного управління провів позовну роботу, за результатами якої в суді доведено факт розміщення зовнішньої реклами російської мовою з інформаційним полем: “HELENS САЛОН КРАСОТЫ”. Також посадовим особам Головного управління не було надано необхідні документи. У Держпродспоживслужбі повідомили, що такі дії є порушенням ч. 1 ст. 6 та ч. 2 ст. 26 Закону України “Про рекламу”. Харківський окружний адміністративний суд 17 січня 2023 року задовольнив позов головного управління про стягнення в повному обсязі з суб’єкта господарювання штрафних санкцій до державного бюджету України.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися