У Харкові оштрафували салон краси: подробиці

Суд задовольнив позов про стягнення штрафних санкцій

У Харкові Держпродспоживслужба у судовому порядку довела порушення закону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Відділ правового забезпечення головного управління провів позовну роботу, за результатами якої в суді доведено факт розміщення зовнішньої реклами російської мовою з інформаційним полем: “HELENS САЛОН КРАСОТЫ”. Також посадовим особам Головного управління не було надано необхідні документи. У Держпродспоживслужбі повідомили, що такі дії є порушенням ч. 1 ст. 6 та ч. 2 ст. 26 Закону України “Про рекламу”.

Харківський окружний адміністративний суд 17 січня 2023 року задовольнив позов головного управління про стягнення в повному обсязі з суб’єкта господарювання штрафних санкцій до державного бюджету України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що мережа ломбардів сплатить штраф за порушення законодавства “Про рекламу” - суд задовольнив відповідний позов. Головне управління 2 листопада 2022 року звернулося до Івано-Франківського окружного адміністративного суду з позовом до мережі ломбардів. У позові йшлося про стягнення з відповідача штраф за порушення Закону “Про рекламу” в розмірі 20 349 грн до державного бюджету України. Івано-Франківський окружний адміністративний суд 30 грудня 2022 року задовольнив позовні вимоги  у повному обсязі.

За інформацією міськради фахівці Держпродспоживслужби встановили факт розміщення зовнішньої реклами без наявності дозволу. Ломбард не надав відповідних документів та пояснень.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися