На Харківщині рятувальники знешкодили 38 боєприпасів

Роботи з розмінування проводилися в Зміївському районі

Вчора, 18 квітня, на Харківщині піротехнічна група Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС знешкодила 38 боєприпасів часів Другої світової війни. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ ДСНС в Харківській області.

Наголошується, що роботи по розмінуванню проводилися неподалік від села Таранівка і селища міського типу Слобожанське Зміївського району. Всього було знищено 38 боєприпасів, серед яких 37 артилерійських різного калібру та 1 мінометна міна.

Співробітники ДСНС звернулися до громадян з проханням не торкатися до вибухонебезпечних предметів у разі їх виявлення, а повідомляти про їх знахідку за телефонами 101 та 102.

"Наголошуємо, що при виявленні підозрілого предмета категорично забороняється пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкодити знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий або механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів і нагрівання", – повідомили рятувальники.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині під час пожежі загинув 20-річний хлопець.



Джерело: https://kh.dsns.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися