У Харкові орудували “чорні рієлтори”: що відомо

Зловмисники використовували різні методи впливу на потерпілих - залякування, фізичне насилля та позбавлення волі

У 2021 році раніше судимий чоловік 45-річний (відомий у Харкові кримінальний авторитет), разом зі своїми двома знайомими розробив злочинну схему. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Схема була пов'язана з незаконним заволодінням чужою нерухомістю, що належить найбільш вразливим верствам населення. Вони обирали насамперед людей з алкогольною залежністю та психічними вадами. До реалізації схеми вони залучили ще двох чоловіків та жінку.

“Працювали” зловмисники наступним чином - знаходили осіб вказаної категорії, які мають у власності нерухоме майно, вводили їх в оману, погашали наявні борги, дооформлювали всі документи на право власності. 

Потім вони знаходили реальних або фіктивних покупців. Далі потерпіла особа під безпосереднім контролем злочинної групи укладала договір відчуження свого нерухомого майна. Щоб домогтися свого, зловмисники використовували різні методи -  залякування, фізичне насилля та позбавлення волі.  

Гроші, отримані незаконним шляхом, члени злочинної групи ділили між собою у заздалегідь обумовлених частинах залежно від обсягу “виконаних робіт”.  

Однією з жертв “чорних рієлторів” став 45-річний мешканець Харкова. Чоловік страждає на психічне захворювання. Злочинці утримували свою жертву у гаражному приміщенні, а його житло за підробленими документами переоформили на іншу людину.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили:

  • гроші у різній валюті,

  • банківські картки,

  • телефони,

  • чорнові записи,

  • документацію на право власності,

  • печатки з ознаками підробки,

  • зброю,

  • наркотичні засоби.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури шістьом особам було повідомлено про підозру за фактами створення злочинної організації та участі у ній, шахрайства та незаконного позбавлення волі (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. ч. 3, 4 ст. 190, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 146 КК України).  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області вже другого голову суду викрили у співпраці з окупантами.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися