У Харківській області оголосили про підозру голові суду

На Харківщині викрили вже другого голову суду у співпраці з окупантами

У Харківській області про підозру оголосили ще одному голові суду, який перейшов на бік ворога. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Голові Балаклійського районного суду Харківської області повідомили про підозруу державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудове розслідування встановило, що голова суду у квітні 2022 року виїхав з Балаклії до окупованого м. Куп’янськ. Там почав влаштовувати свою “кар‘єру”, співпрацюючи з окупантами. Він добровільно обійняв посаду “и. о. заместителя начальника управления – начальника отдела юридического сопровождения” у так званій “ВГА Харьковской области”.

Пособник російських загарбників надавав людям юридичні консультації щодо законодавства РФ, а також схиляв містян перейти на бік ворога та співпрацювати з окупаційною владою.

В обласній прокуратурі розповіли, що з початку повномасштабного наступу Росії на територію Україну у співпраці з окупантами викрили вже другого голову суду в Харківській області. Раніше Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо очільниці Вовчанського районного суду Харківської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що очільницю Вовчанського районного суду Харківської області судитимуть заочно у Чутівському районному суді Полтавської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися