На Харківщині працівниці податкової загрожує довічне ув'язнення: що відомо

Під час окупації м. Куп‘янськ працівниця податкової добровільно співпрацювала з представниками РФ

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо головної державної інспекторки Куп‘янського відділу ГУ ДПС в області. Їй інкримінують  вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Досудове розслідування встановило, що під час окупації м. Куп‘янськ працівниця податкової  добровільно співпрацювала з представниками РФ. Вона вступила до лав незаконно створеного органу — “Податкової служби Харківської області”. 

Працівниця проводила незаконне адміністрування платежів з мешканців тимчасово окупованої території Харківської області. Завдяки її діяльності до окупаційного бюджету надходили російські рублі. Крім того, зловмисниця їздила до населених пунктів Куп‘янського району та закликала своїх колег співпрацювати з окупантами для зміцнення російської влади в Харківській області. 

Правоохоронці затримали зрадницю у м. Куп‘янськ у жовтні 2022 року.

Обвинувачена перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що суд визнав винним інженера з ремонту котельно-турбінного обладнання однієї з харківських ТЕЦ у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Прокурори довели, що 37-річний засуджений співпрацював з представником країни-агресора.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися