Подробиці організації масової бійки у центрі Харкова (ФОТО)

Поліція встановила 257 учасників масового заходу, з яких 30 повнолітніх

Поліція попередила масову бійку, яка планувалась у центрі Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

За попередніми даними поліції, кілька десятків підлітків зібрались 27 лютого, щоб підтримати флешмоб, який запустила Російська Федерація. 

Поліція затримала усіх юнаків і дівчат та доставила до підрозділів поліції для з’ясування усіх обставин. 

Згодом у поліції повідомили, що було встановлено 245 учасників масового заходу, з яких 30 повнолітніх. Серед неповнолітніх 149 хлопців та 66 дівчат.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за:

  • ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення),

  • ч. 2 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкціями вказаних статей передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко уточнив, що до відділів поліції міста запросили 257 людей, з яких лише 30 повнолітні. “Скільки з них сьогоднішню ніч могли провести в лікарні? Добре те, що добре закінчується”, - наголосив він. 

У багатьох людей вилучили балончики з газом, ножі, кастети. Володимир Тимошко повідомив, що всі неповнолітні будуть передані батькам, за участю повнолітніх будуть проведені слідчі дії, направлені на встановлення організаторів. “Для батьків це повинно стати уроком, приводом звернути увагу на поведінку дітей!”, - зазначив очільник поліції Харківської області.

У поліції оприлюднили фото поширення інформації про зібрання молоді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що росіяни запустили флешмоб для підлітків, результатом якого повинна була стати масова бійка. Інцидент мав трапитися на площі Конституції.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися