Масова бійка у центрі Харкова: батьків учасників притягнуть до відповідальності

У Харкові триває розслідування організації масової бійки у центрі міста

Поліція встановила та опитала усіх учасників події у центрі Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

До підрозділів поліції, для проведення слідчих дій, запрошено 245 осіб, з яких 215 неповнолітніх та 30 повнолітніх. Серед затриманих громадян - 149 хлопців, 66 дівчат та 3 раніше засуджених. У порушників було вилучено 17 ножів, кастетів, газових балончиків. 

В рамках кримінального провадження правоохоронці провели близько 100 процесуальних та слідчих дій, у тому числі невідкладні обшуки, призначені судові експертизи. Поліцейські вилучили ножі, кастети, газові балончики.

Щодо батьків неповнолітніх працівники ювенальної превенції склали 72 протоколи за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Наразі тривають слідчі дії. Також слідство встановлює організаторів масового заходу. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко уточнив деталі пригоди, яка мала трапитися у понеділок, 27 лютого. За його словами, до відділів поліції міста запросили 257 людей, з яких лише 30 повнолітні. “Скільки з них сьогоднішню ніч могли провести в лікарні? Добре те, що добре закінчується”, - наголосив він.  У багатьох людей вилучили балончики з газом, ножі, кастети. Володимир Тимошко повідомив, що всі неповнолітні будуть передані батькам, за участю повнолітніх будуть проведені слідчі дії, направлені на встановлення організаторів. “Для батьків це повинно стати уроком, приводом звернути увагу на поведінку дітей!”, - зазначив очільник поліції Харківської області. У поліції також оприлюднили фото поширення інформації про зібрання молоді.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися