Напади на водія трамвая і патрульних: суд виніс вирок хуліганам

Один з чоловіків визнав свою провину, а другий заявив, що вони лише захищалися від поліцейських

Ленінський районний суд Харкова виніс вирок двом зловмисникам, які напали на поліцейських. Про це свідчить документ, опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

За даними слідства, 20 квітня 2018 року харків'янин їхав у трамваї №27, що курсує між Салтівською і Новожаново. П'яний пасажир вступив у конфлікт з водієм, він спробував залізти в кабіну і п'ять разів ударив жінку по плечу. Потім на зупинці "Вулиця Пєшкова" зловмисник вийшов на вулицю, розбив бічне дзеркало трамвая і, схопивши жертву за волосся і завдав їй два удари ногою. В результаті інциденту майже на годину було зупинено рух транспорту.

15 серпня того ж року фігурант разом зі своїм другом переходив залізничну колію на вулиці Беркоса. До них підійшли поліцейські і повідомили, що чоловіки порушують правила безпеки. У відповідь товариші обклали копів лайкою, а потім один з них вдарив патрульного по голові. Колега постраждалого спробувала затримати другого порушника, проте разом з ним впала на щебінку. В результаті бійки правоохоронці отримали синці та садини.

У ході розгляду учасник обох епізодів визнав свою провину. А от його друг заявив, що патрульні самі спровокували конфлікт. За словами раніше судимого уродженця Сум, їм довелося захищатися від поліцейських. Суддя засудив першого з чоловіків до трьох років позбавлення волі і зобов'язав його сплатити водієві трамвая п'ять тисяч гривень. Другий фігурант також отримав три роки, але реальне покарання йому замінили на дворічний випробувальний термін. На даний момент рішення не набуло чинності і може бути оскаржено в апеляції.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що харків'янам дзвонили "прокурори" і вимагали гроші.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися