У Харківській області продавець, який торгував без маски, отримав протокол

Останнім часом більшість протоколів складають у відношенні громадян, які відмовляються від обсервації

Станом на 23 квітня на Харківщині поліцейські склали 705 протоколів за порушення правил дотримання карантину. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у відділі комунікації поліції Харківської області.

Більшість адміністративних протоколів стосуються громадян, які повернулися з-за кордону та відмовилися від обсервації. Крім того, серед останніх порушень, виявили продавця, що здійснював торгівлю без маски і магазин, що працював всупереч забороні.  

Усього з початку карантинних заходів поліцейські склали 414 адміністративних протоколів відносно громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції, 192 адмінпротоколи відносно працівників підприємств, установ, організацій, 76 - щодо керівників торгових закладів та установ харчування, 13 – керівників підприємств, установ, організацій, 10 - відносно перевізників.

Порушники отримали протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Їм загрожує чималий штраф (для громадян - від 17 до 34 тисяч гривень, для посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень). Рішення про накладення адміністративних стягнень прийматиме суд.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові складати протоколи на  порушників карантину тепер зможуть співробітники комунальних підприємств.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися