У Харкові «штрафувати» порушників карантину тепер зможуть співробітники комунальних підприємств

Протоколи щодо порушення карантину тепер складатимуть не тільки поліцейські

Сьогодні, 22 квітня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради вирішили, що працівники виконавчих органів зможуть складати адміністративні протоколи про порушення карантину. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі Харківської міської ради.

"Працівників Харківської міської ради, районних адміністрацій та комунальних підприємств міста наділили повноваженнями складати протоколи про адміністративні правопорушення щодо порушень правил карантину", - повідомили у міськраді.

Повідомляється, що такі повноваження нададуть "конкретним представникам виконавчих органів, в тому числі частині співробітникам Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку, адміністрацій районів, КП "Жилкомсервіс". Не виключають, що у майбутньому список можуть доповнити.

Кожен із уповноважених матиме відповідне рішення виконкому, яке буде підтвердженням повноважень перевіряючого. 

"Вони перевірятимуть, в тому числі в складі комісій, дотримання правил карантину громадянами, а саме: перебування в громадських місцях у захисних масках; дотримання режиму самоізоляції; заборона на відвідування городянами парків, скверів, зон відпочинку, установ розважальної сфери і побутового обслуговування та ін.", - повідомили у міській раді.

Щоб протоколи були складені якісно та суд зміг притягнути винних до відповідальності, у Юридичному департаменті міськради пообіцяли розробити методичні рекомендації з покроковою інструкцією.

Приступити до своїх обов'язків перевіряючі зможуть вже наступного тижня.

Фото: tvc

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області правоохоронці склали 570 адміністративних протоколів за порушення правил карантину.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися