У Харкові на місці легендарного "даху світу" побудують житловий будинок

Будівля була побудована в 1910 році за проектом архітектора Лева Тервена

У Харкові на місці легендарної будівлі у провулку Театральному планують збудувати багатоповерховий житловий будинок з підземним паркінгом. Рішення про це прийняли депутати Харківської міської ради.

Варто відзначити, що одне з питань на сесії стосувалося надання дозволів на розробку документації із землеустрою для будівництва, експлуатації та обслуговування об'єктів. Так, депутати проголосували за це рішення, дозволивши таким чином компанії "Арт Компані ЛТД" звести житловий будинок з підземним паркінгом у провулку Театральному, 6. Примітно, що загальна площа ділянки під забудову становить близько 0,36 га.

Відомо, що зараз на цьому місці знаходиться занедбана будівля, яку в народі називають "дахом світу". Будинок був побудований в 1910 році за проектом архітектора Лева Тервена. Його спочатку планували використовувати як готель, проте цим планам не судилося збутися: вже в радянський час туди заселили метеорологів. У 70-х роках будівля згоріла і з того часу не ремонтувалося. Колоритний занедбаний будинок з видом на центр довгий час користувався популярністю серед неформальної молоді, фотографів та любителів гострих відчуттів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 23 квітня на Харківщині поліцейські склали 705 протоколів за порушення правил дотримання карантину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися