Як можуть покарати харків'янина за запуск салюту

За правопорушення чоловіку загрожує покарання до 5 років обмеження волі

Поліція повідомила про підозру харків’янину, який запустив феєрверк у Салтівському районі Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.  

14 лютого близько 20:00 до Харківського РУП № 2 ГУНП в Харківській області надійшов виклик від громадян про те, що невідомий на території Салтівського району запустив салют.

Наряд патрульної поліції виїхав на місце правопорушення для припинення протиправних дій та встановлення особи зловмисника. Порушником виявився 23-річний місцевий мешканець. Попри неодноразові попередження щодо заборони використання піротехнічних засобів під час дії воєнного стану, харків'янин таким чином вирішив відсвяткувати День закоханих.

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 5 років обмеження волі.

У поліції Харківської області звернулися до громадян і вчергове наголосили, що під час дії воєнного стану суворо заборонено використовувати піротехнічні засоби.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що прокурори домоглись 15 років ув’язнення жінці, яка передавала ворогу інформацію про розташування українських військових у Харкові. Суд визнав винною 54-річну жінку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Крім розташування ЗСУ жінка інформувала ворога про місця видачі гуманітарної допомоги. У суді жінка свою вину не визнала та назвала всі доводи правоохоронців “дезінформацією”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися