Допомагала РФ обстрілювати пункти видачі гуманітарної допомоги у Харкові: як покарали жінку

Зловмисниця передавала представникам РФ інформацію про пункти видачі гуманітарної допомоги

Прокурори домоглись 15 років ув’язнення жінці, яка передавала ворогу інформацію про розташування українських військових у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У Харкові суд визнав винною 54-річну жінку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Їй призначили покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна. 

У суді прокурори довели, що жінка, перебуваючи у Харкові під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, почала спілкуватися через Телеграм з двома представниками Росії. Один з них — військовослужбовець ЗС РФ, інший — бойовик так званої “ДНР”.  

Зрадниця передавала представникам Росії необхідну інформацію по Харкову про: 

  • місця дислокації ЗСУ,

  • розташування української військової техніки.

Також вона надавала відомості про пункти видачі гуманітарної допомоги.  

Жінка надсилала їм відеозаписи руйнувань, спричинених обстрілами російських військових, для подальшого корегування їх вогню. 

У суді жінка свою вину не визнала та назвала всі доводи правоохоронців “дезінформацією”  

Колегія суддів Жовтневого районного суду м. Харкова 10 березня 2023 винесла обвинувальний вирок. Наразі триває строк на апеляційне оскарження. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області повідомили про підозру чотирьом чоловікам за фактом умисного вбивства двох осіб, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (п. п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися