У Харківській області зростає кількість пожеж: є постраждалі та руйнування

У ДСНС звернулися до жителів регіону з проханням

За минулу добу в Харківській області трапилося 17 пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

В управлінні зазначили, що одну з них спричинив ворожий обстріл, решту – людська недбалість чи навмисне випалювання сухої рослинності, чи спалювання сміття. Загальна площа, випалена вогнем склала понад 10,6 га. Горіла торішня суха трава, зрізане гілля та очерет. 

З причини навмисного випалювання сухостою о 15:31 виникла пожежа на території Безлюдівської громади. У результаті займання постраждала 62-річна жінка. Від госпіталізації вона відмовилась. Пожежу загасили на площі 150 кв. м. 

Результатом ще однієї пожежі сухої трави та очерету на луках стало руйнування житлового будинку. Подія сталась о 12:59 у с. Камплиця Зміївської громади. На час прибуття рятувальників вже горіла територія луків на площі 1,5 га та будинок площею близько 50 кв.м.

В управлінні наголосили, що з приходом тепла збільшується кількість пожеж в екосистемах. Щодня рятувальники ліквідовують загоряння на відкритих місцевостях, які зазвичай виникають через “традиційне” спалювання сухої трави та сміття.

В умовах повномасштабної війни в Україні такі пожежі стають додатковим навантаженням на фахівців ДСНС. Замість ліквідації наслідків воєнної агресії РФ і порятунку людей, надзвичайники змушені виїжджати на гасіння сухостою.

“Не допомагайте ворогу. Такі безвідповідальні дії несуть негативні наслідки для довкілля, знищують живу природу, загрожують здоров’ю та життю громадян! Нагадуємо, що за випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність”, - звернулися до громадян у ДСНС.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харкова та області нагадали, про що потрібно інформувати поліцію.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися