У Харкові евакуювали мешканців багатоповерхівки: що сталося

Через задимлення рятувальники евакуювали 17 жителів будинку

У суботу, 25 березня, о 18:12 рятувальники виїхали на гасіння пожежі. Займання трапилося внаслідок необережності під час паління у житловому п'ятиповерховому будинку на пр. Індустріальному, 44 у Харкові.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.

Фахівці встановили, що пожежа виникла у квартирі на 4-му поверсі. Вогонь розповсюдивсь на площу 30 кв. м. У результаті займання виникло сильне задимлення сходової клітини. Рятувальникам довелось працювати в апаратах захисту органів дихання. Спеціалісти відразу прийняли рішення про евакуацію всіх мешканців даного під’їзду. З верхніх поверхів за допомогою пожежної автодрабини вдалось врятували 5 людей. Ще 12 мешканців були евакуйовані вогнеборцями сходовим маршем.

Завдяки оперативним діям рятувальників жертв і постраждалих вдалось уникнути. О 19:10 пожежу вдалося локалізувати, о 21:37 – повністю ліквідувати.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за добу, 22-23 березня, у Харківській області трапилося 17 пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях. Одну з них спричинив ворожий обстріл, решту – людська недбалість чи навмисне випалювання сухої рослинності, чи спалювання сміття. Загальна площа, випалена вогнем склала понад 10,6 га. Горіла торішня суха трава, зрізане гілля та очерет.  З причини навмисного випалювання сухостою о 15:31 виникла пожежа на території Безлюдівської громади. У результаті займання постраждала 62-річна жінка. Від госпіталізації вона відмовилась. Пожежу загасили на площі 150 кв. м.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися