У Харкові прокуратура «взялася» за нерухомість: виявлені порушення збоку міськради

Прокуратура зобов’язала ПАТ повернути незаконно набуту нерухомість вартістю 5,2 млн гривень.

Суд задовольнив позов Київської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави до Харківської міської ради, Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки і комунального майна Харківської міської ради та приватного акціонерного товариства про скасування рішення міської ради, визнання договору купівлі-продажу недійсним та повернення нежитлових приміщень вартістю 5,2 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що на підставі договору, укладеного в 2000 році між Харківською міською радою та приватним акціонерним товариством, в оренду передано нежитлові приміщення, розташовані на вул. Сумській в м. Харкові.

У 2016 році підприємство звернулось до Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки і комунального майна Харківської міської ради із заявою про надання дозволу на приватизацію зазначеної нерухомості шляхом викупу. При цьому до вказаної заяви не долучено жодних документів, які б надавали право на таку приватизацію.

Однак на підставі рішення ХМР підприємству було надано дозвіл на приватизацію вказаної нерухомості шляхом викупу, а в подальшому за ним було зареєстровано право власності на ці нежитлові приміщення.

Встановлено, що процедуру приватизації проведено із порушенням вимог законодавства. Продаж майна мав бути проведений виключно шляхом аукціону або конкурсу, оскільки орендарем не проведено поліпшення орендованого майна, яке неможливо відокремити від відповідного об’єкта без завдання йому шкоди, в розмірі не менш як 25 відсотків ринкової вартості майна.

Господарським судом Харківської області позов окружної прокуратури задоволено в повному обсязі, наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області вводять обмеження: подробиці

У Харківській області через мінну небезпеку вводять обмеження на відвідування кладовищ під час Великодніх свят. Про це 28 березня під час брифінгу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Сьогодні під час засідання Ради оборони Харківської області та Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій задля безпеки громадян було ухвалено рішення про заборону відвідування кладовищ і місць поховань під час Великодніх свят. Обмеження діятимуть на території регіону та першочергово стосуються таких населених пунктів, які перебували під тимчасовою окупацію та де відбувалися активні бойові дії", – розповів Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА зазначив, що відповідні території будуть завчасно визначені рішеннями місцевих органів влади – районних, міських, селищних військових адміністрацій у тісній співпраці з підрозділами ДСНС, Нацполіцією. Повний перелік місць, які категорично забороняються для відвідування, буде опубліковано додатково.

Начальник ГУ ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв наголосив, що  після деокупації на території Харківської області вже сталося 137 випадків підриву цивільного населення, внаслідок спрацювання ВНП, в результаті чого загинуло 24 особи та отримали поранення 113 чоловік. "На жаль, велика кількість кладовищ та їх площа унеможливлюють виконання заходів з їх розмінування. Значний фактор у цьому відіграє те, що вкрай складно провести обстеження території яка вкрита металевими предметами", – зазначив начальник обласного главку ДСНС.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися