Де на Харківщині незаконно вирубували ліс: як покарають чорного лісоруба

Дії підозрюваного завдали шкоди на суму майже 150 тис. грн

У Харківській області триває боротьба з незаконною вирубкою лісів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Прокуратура у Харківській області повідомила про підозру 41-річному чоловіку за фактом незаконної порубки дерев, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

Слідство встановило, що у січні 2023 року підозрюваний прибув до лісосмуги, розташованої поблизу с. Козіївка Богодухівського району. Він, не маючи спеціального дозволу для використання лісових ресурсів, за допомогою бензопили вирубав дуби. 

Правоохоронці викрили чорного лісоруба, коли він вантажив зрубану деревину до мотоблоку. 

Дія підозрюваного завдали шкоди на суму майже 150 тис. грн.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліцейські Харківської області відвідали Петропавлівську громаду Куп’янського району та привезли допомогу маленьким мешканцям прифронтового населеного пункту. Петропавлівська громада Куп’янського району знаходиться за кілька кілометрів від лінії фронту і майже щодня його мешканці страждають від обстрілів російських окупантів. У поліції Харківської області розповіли, що наразі у селі Петропавлівка живуть 16 дітей, родини яких відмовляються залишати свої оселі.

У середу 29 березня співробітники Куп’янського РВП відвідали маленьких мешканців населеного пункту та привезли їм подарунки: іграшки, олівці, альбоми та інше канцелярське приладдя.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися