У Харкові заарештували приміщення на Сумській

Вартість заарештованих приміщень становить майже 144 мільйони гривень.

Суд задовольнив клопотання Київської окружної прокуратури м. Харкова про арешт нерухомості вартістю майже 144 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що у власності акціонерного товариства перебували нежитлові приміщення по вул. Сумській у Харкові. На початку лютого 2022 року між вказаним АТ та товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір, відповідно до умов якого вказана нерухомість була передана в іпотеку ТОВ.

Рішенням РНБО України від 12 січня 2023 року до зазначеного ТОВ на 5 років застосовані персональні санкції, зокрема тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, що належать юридичнiй особi, а також активами, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано вчиняти дiї, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними.

Однак у лютому 2023 року ТОВ продало нежитлові приміщення фізичній особі, про що було укладено відповідний договір купівлі-продажу.

Таким чином, всупереч вимогам законів України "Про санкції", "Про нотаріат", "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" відбулось протиправне відчуження зазначеної нерухомості фізичній особі, чим завдано шкоду державі в особливо великих розмірах.

У зв’язку з цим прокурор звернувся до суду з клопотанням про арешт вказаних нежитлових приміщень, яке постановою Київського районного суду м. Харкова задоволено. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Довідково: за процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова також проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Частина ракет влучила в землю та вибухнула у повітрі – Олег Синєгубов

Росіяни випустили по Харкову дев’ять ракет.

Вчора пізно ввечері ворог завдав ракетного удару по Новобаварському району Харкова. Усього по місту було випущено 9 ракет, попередньо ЗРК С-300. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"У Харкові пошкоджений об'єкт цивільної інфраструктури та приватні житлові будинки. Частина ракет влучила в землю та вибухнула у повітрі. Внаслідок ракетної атаки легкі поранення отримали 3 людей. Госпіталізації не потребували", – зазначив очільник області.

Він також повідомив, що минулої ночі ворог здійснив атаку БПЛА "Шахед" на об'єкти критичної інфраструктури в Ізюмському районі. Поранення зазнали та були госпіталізовані 2 цивільних чоловіка 44 та 66 років.

Протягом минулої доби ворог обстрілював прикордонні населені пункти Харківської області в Куп'янському, Чугуївському та Вовчанському районах. Зокрема, вогонь вівся по Козачій Лопані, Куп'янську, Дворічній, Стрілечі та інших містах і селах. Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися