У Харкові викрито приватного нотаріуса: хотів незаконно збагатитися

Підозрюваному загрожує строк від п’яти до восьми років ув’язнення.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру приватному нотаріусу за фактом зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 3 ст. 365-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, на початку квітня 2020 року приватний нотаріус зареєстрував право власності на нежитлову будівлю загальною площею майже 620 кв. м за фізичною особою. Ця будівля перебувала у власності Харківської міської територіальної громади в особі Харківської міської ради.

Підозрюваний, знаючи, що документи, надані фізичною особою, не можуть бути підставою для державної реєстрації права приватної власності на зазначену нерухомість, без наявності відповідних правовстановлюючих документів, у тому числі, рішення уповноваженого органу щодо передачі об’єкта комунальної власності у приватну власність, провів незаконну реєстраційну дію.

Через протиправні дії приватного нотаріуса з власності Харківської міської територіальної громади незаконно вибули приміщення вартістю понад 8 млн грн.

Досудове розслідування проводять слідчі ХРУП №1 ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 1 квітня: які населені пункти під вогнем ворога

Розпочалася чотириста друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.  Протягом минулої доби противник завдав 5 ракетних та 16 авіаційних  ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

31 березня російська федерація завдала чергового ракетного удару по цивільних об’єктах, застосувавши балістичні ракети.

Для авіаударів противник також задіяв 6 ударних БпЛА типу "Шахед-136". Проте, усі вони були знищені нашими захисниками.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Ветеринарне, Гоптівка, Стрілеча, Глибоке, Нескучне, Бочкове і Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення: Кам’янка, Фиголівка, Масютівка, Синьківка, Крохмальне Харківської області.



пиар

1 квітня 2023, 17:22

"Слепых"нотариусов много в Украине -прокуратура Спит или в доле

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися