У Харкові чоловік ошукав пенсіонерів на 100 тис. грн: подробиці

Чоловік укладав договори на встановлення вікон

Слідчі повідомили про підозру чоловіку, який виманював у пенсіонерів гроші на встановлення нових вікон. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Злочинну діяльність 38-річний чоловік проводив на території Салтівського району Харкова, який найбільше постраждав під час повномасштабного наступу РФ.

Чоловік укладав договори з потерпілими при цьому не мав намірів виконувати будь-які роботи та повертати отримані кошти. Шляхом обману, під приводом виготовлення та монтажу металопластикових конструкцій, він отримував гроші від громадян. Жертв він обирав серед самотніх людей похилого віку. Від потерпілих чоловік отримав близько 107 тисяч гривень.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1, ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що дію програми “Рука допомоги” в Україні поновлено. Програма передбачає надання кредитів громадянам з малозабезпечених сімей, які не працюють. Фінансову допомогу можна отримати на початок чи розвиток власної справи. У Департаменті соціальної політики повідомили, що програма дає можливість працездатним особам, які не працюють, з-поміж членів малозабезпеченої сім'ї отримати одноразову безвідсоткову зворотну допомогу у розмірі до 100,5 тис. грн. Кошти можна витратити на відкриття або розвитку власного бізнесу, придбання обладнання та матеріалів.

Жителі Харкова та області можуть отримати консультації щодо дії програми за телефонами: (057) 728-40-33, (067) 728-97-45.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися